De finale versie van het ontwerpplan voor park De Kiosk in Mol Wezel is klaar. Het ontwerp kwam tot stand in nauw overleg met de buurtbewoners, de school, verenigingen en Buurtwerk Wezel.

Met beperkte maar doordachte ingrepen maken we van het park een frisse groene plek, waar het aangenaam is om te spelen, te wandelen en te sporten. Benieuwd?

Het lokaal bestuur Mol stelt het plan graag aan je voor tijdens de infoavond op dinsdag 16 november van 19 tot 21 uur in vrije basisschool Wezel, Keiheuvelstraat 7/A. Kom je langs? Schrijf dan uiterlijk 14 november in via www.gemeentemol.be/infoavondparkdekiosk.

'Omdat we de infoavond coronaveilig willen organiseren, vragen we om uiterlijk 14 november in te schrijven via www.gemeentemol.be/infoavondparkdekiosk.

Kan je niet aanwezig zijn? Bekijk het ontwerpplan dan online en geef voor 23 november je mening via www.gemeentemol.be/parkdekiosk.

Ontwerpplan

Je bekijkt het ontwerpplan via www.gemeentemol.be/parkdekiosk en online je mening geven. De aandachtspunten van het plan:

· De kiosk blijft het centrale punt in het park. Een bloemrijke zone zet de kiosk extra in de kijker.

· Rond de kiosk maken we een multifunctionele 'gazon' met uitgemaaide paden en picknickbankjes.

· Het basketbalpleintje wordt vernieuwd tot een 3x3meter veldje.

· De BMX-zone wordt uitgebreid en er komen extra bospaadjes met zitplekjes.

· De petanquezone met overdekte zitplaats gaat weg en maakt plaats voor extra groen.

· Doorheen het volledige park voorzien we uitgemaaide wandelpaden en zitplekken.

Doordachte groenaanplanting

Voor de nieuwe aanplanting kiezen we voor planten die goed gedijen op deze locatie. Door grondig onderzoek door OVAM kennen we de samenstelling van de bodem. Dankzij de expertise van het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete beschikken we over voldoende kennis om te weten welke plantengroei deze locatie kan opwaarderen.

Plantdag

Eind dit jaar organiseren we voor buurtbewoners en geïnteresseerden een plantdag. Iedereen die zin heeft om zijn of haar steentje bij te dragen, is welkom in park De Kiosk. Deze plantdag betekent meteen ook het startschot van de werken. Wanneer deze dag doorgaat, maken we later bekend.

Ontwerpplan kom tot stand dankzij participatie

Park De Kiosk vormt voor de school, heel wat omwonenden en verenigingen een meerwaarde binnen het gehucht. Daarom kregen zij afgelopen maanden uitgebreid de kans om hun mening te geven. Op basis van de opmerkingen, suggesties en ideeën tekende het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete het plan uit.

Een korte historiek

Park De Kiosk is een binnengebied van vijf hectare, gelegen naast de vrije basisschool van Wezel, tussen de Vieille Montagnestraat, Keiheuvelstraat, Pompstraat en Langestraat.

Het park onderging in 2011 een herinrichting. De kiosk kreeg een volledige renovatiebeurt en werd in z'n oude glorie hersteld. In 2015 plaatsten we onder impuls van de groep 'Wezel Grenzeloos', speeltoestellen voor de allerkleinsten. Jammer genoeg gedijt de huidige beplanting niet goed op de parksite.

Daarom werd in samenspraak met Buurtwerk Wezel besloten om een duurzame oplossing uit te werken. We organiseerden dit in nauw overleg met de buurt. Deze investeringen stonden oorspronkelijk gepland in 2020, maar de coronacrisis en het bijkomende bodemonderzoek zorgden voor een verschuiving in de planning.'